Online Diary Bicara Hati..: Happy Birthday Adikku.

Monday, 17 February 2014

Happy Birthday Adikku.


hye.. kalini entry khas buat adikku yg tersayang.. just a short n simple update. semoga adik happy selalu..jam menunjukkan 12.00 am.. 17 februari 2014..genaplah umurnya 19 tahun.. kira da boleh kawin daa kan.. hee.. perkenalan yang singkat..membawa 1001 makna yang tersirat.. 8 bulan perkenalan kami.. tapi kami tetap bertahan..walaupun selalu salah paham..kerana kami saling percaya mempercayai.. sanah helwah ye adikku..semoga Allah memanjangkan umurmu, menarik semua masalah yang kamu hadapi..memudahkan segala urusanmu..menerima segala amalanmu..dan semoga murah rezeki dan hidupmu diberkati oleh Allah swt...Amin ya Rabbal 'alamin..

adikku..bertambahnya umur kamu.. maka bertambahlah tanggungjawabmu.. dan bertambahlah ujian untukmu..aku ingin kamu berterima kasih kepada kedua ibu ayahmu..kerana mereka kamu lahir ke dunia..tanpa mereka, siapalah kita..itu yang akk harapkan darimu.. akk sedar.. akk x sebaik dirimu.. akk akn mengada hnya depanmu.. akk tak matang hanya depanmu.. maaf jika akk selalu memarahimu.. akk xdapat kawal emosi akk..maafkan akk...kau da menjadi sebahagian daripada keluarga aku..aku syg dia sebagai adik kandung..aku tahu.. emosi aku xdapat dikawal..sifat manusia yang memang banyak kelemahan..aku tak sedar..dengan kemarahan aku.. aku akan melukakan hati orang yang aku syg.. maafkan akk adikku..
akk bersyukur.. kita dipertemukan di dunia ni. semoga diakhirat kita akn bertemu juga.. berbekalkan kepercayaan, kesetiaan dan saling memahami..adalah rahsia... ukhwah ini dapat bertahan.. semoga ia akn berkekalan..amin2..syukur Ya Allah atas pertemuan ini..tiada hadia yang istimewa untuk akk kirimkan di hari lahirmu..tapi hanyalah ucapan dan doa akk titipkan buat adik..akak merasa gembira dan bahagia mengenalimu.. terima kasih adikku..sabar dengan kerena akkmu ini...aku terkilan kerana xdapat wish face to face padamu.. xdapat berjumpa di hari lahirmu.. aku nak sangat Ya Allah.. :(
Rasulullah SAW bersabda:
"cintailah siapa yang ada di bumi supaya kamu akan dicintai oleh makhluk yang berada di langit"
adikku.. apa yang kau kata kan petang tadi.. akk anggap itu hnyalah gurauanmu.. akk tak nak ia betul2 terjadi.. akk sentiasa berdoa.. hubungan adik dan kakak ni..akan berkekalan..InsyaAllah.. "jangan pernah membenci seseorang yang telah melukakan hati kita.. kerana orang itu juga pernah buat kita tersenyum.."
adikku..marahku..emosiku..tidak bermaksud melukakan hatimu..aku cuma mahu bermanja dengan adikku.. mengada-ngada dengan adikku..aku cuma inginkan yang terbaik buatmu..andai kita tidak sempat bersua muka lagi..aku mohon.. agar kau sentiasa mendoakan kakakmu ini.. moga ukhwah kita ni,, tidak sekadar kakak dan adik..yang aku mahu. ikatan antara kita adalah semata-mata kerana Allah..tegurlah aku jika ada salah..kerana tiada yang kekal melainkan semuanya kerana Allah.. 
 
macam2 aku rancang dengan kawan2.. agar hari jadi adikku ini.. akan menjadi kenangan yang paling indah kerana sem ni..sem akhir yg aku leh raikannya di kolej...Aku dah tempah kek..blikan coklat yang dia minta..hadia untuknya..nak sambut kat tepi pantai...kerana pantai adalah tempat yang di minat..semuanya nak buat secara surprise.. tapi itu hanyalah angan2ku.angan2 nak suap dia kek yang aku beli..nak bergambar gn dia..tp 2 .semua takkan menjadi..Ya Allah sedihnya..akhirnya..coklat dan kek 2 aku pas kat kawan dia fiza dan shah untuk raikannya..akk harap adik terima coklat dn kek 2 sebagai hadia dari kakakmu. .kek coklat khas untuk adikku...aku kena redha..kerana manusia hnya merancang..tapi Allah adalah sebaik baik perancang. sbb perancangan manusia itu adalah usaha..tapi perancangan Allah itu adalah Takdir..so jangan pernah salah kan takdir..kerana takdir xpernah memainkan hidup kita.. tapi salahkan lah diri sendri kerana kita yang bermain dengan takdir..
maaf sebab tak dapat jadi kakak yang terbaik untuk adik..segala kenangan tercipta akan akk sematkan dalam hati..jadikan sengala peristiwa yang berlaku antara kita sebagai pengajaran dan pembelajaran selagi nafas belum terhenti..wssalam..take care adikku..

adikkk...
Allah selamat kan kamu..
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan adik nur syuhada..
Allah selamatkan kamu.. <3

pic minta dari kawan dia..
note.. : rasulullah saw bersabda : " tidak akan masok kedalam syurga bagi orang yang memutuskan tali persaudaraan yang telah dibina..".. 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen