Online Diary Bicara Hati..: 23-Aug-2013

Friday, 23 August 2013

KAU ADIK DAN KAU JUGA SAHABAT...

hello..hai semua..saya wanna take time for spend this blog..sbb apa??. sbb saya nak share dn cerita bout someone ni..sumpah saya da mula sayang kat dia..dia gurlzz okey.. why saya sayang dia??
saya syg dia sbb..she's mean everything to me..dea selalu teman saya lau saya perlukannya..kau org nak tahu..bertapa baiknya dia..pndai amek aty saya ni..hah..dia bkn sape2 untuk saya..tapi dia dha berjaya tempatkan diri dia dalam hati saya..sbb hari demi hari dia mula memahami saya dn saya yakin..she will understand me one day..disebbkan dia juga my day shiny day by day..saya sayang awk wahai insan..
diala sahabat merangkap adik kesayangan saya sekarang..btw nama dia sama mcm saya..nak cerita laa tntg dia...happy tambah2 happy sgt2 bila bersama dia..hilang semua masalh yg saya pikirkan..hilang semua kesakitan sebentar bila bersama dia..sebenarnya sya happy sbb ada yg dtg menceriakan hari saya..tuhh pon sekejap je..saya ajak ayam je kat dia nak lepak laut gn g pasar mlm..haha..dia blh ckp nak pgi..so plan menjadi..cuma g lepak laut xsempat..sbb dia dha tertido kat bilik saya time dia ngok movie..hah..sumpah comel bila dia tidur..xsmpai aty nak kejut kan dia tidur..smpai kol 6 ptg..sy kejut kn dia dgn call..dia sedar..tp dia bkn bagun..saya bg bantal..dia sambung tidur..haha..sumpah kelakar..last2 ada org call dia..lau xd org call..maybe xpgi kot pasar mlm..sbb saya x smpai hati nak kejotkan dia..kan saya seorg budak yg baik..haha..perasan sudah...
okey2..sambung cerita..lepas dia bagun tidur..dia terus pkai tudung..pehh teruk kan peragai dia..dgn xbasuh muka ..terus pkai tdung..dia kata...lau basuh muka..hilang makeup dia..haha..dik..kau x makeup pon dha comel daa...
ni gmbar dia..hah..dia yg bawa moto tau..ehh sebenarnya bajet je dia uuhhh..bkn pndai sgt bawa moto pon.so ptg uhh saya merempit gn dia..bnyk gila peristiwa yg kelakar yg x dpt saya lupa kan...salah satunya..dia nak terlanggar pakcik kat depan dia bila nak masok parking moto..ehh selamba dia jew...lain..dia slh dtg kat moto masa bli bihun sup n air..pehh mmg pkcik, makcik..kaka n adik2 ad kat situ,,gelak kan dia laa..x ketinggaln saya sekali gelak kan dia..haha..
kesianmu dik..last..kami hmpir eccident langgar kereta kancil kat bawa blok..haha..selamat time uhh dia bawa selo..lau laju..habis kereta uhh..xkesah lau duit akk keluar tuk bayar kereta 2..tp lau pape terjadi kat kau dik..alhamdulillah selamat lagi..tp yg grr dia blh ckp.."akk yg x d keyakinan naik moto gn adik" mmg 101% xd keyakinan pon..akk rasa dha nk pengsan dha time uhh..haha.. masa smpai bawa blok..ibu dia call..lama juga bertapa kat bawa blok uhh..saya dengar je perbualan dia gn family dia..jeles gila..rasa nak nages time uhh..tpi cover cun jew sebenarnya..YA ALLAH.xtahu nak cakap apa time 2..hnya perasaan jeles n sedih bercampur..:(.. abaikan..

last sekali..saya bt2 ngajuk gn dia..nak mntk hadia bezday kat dia..hah..menjadi aww ngajuk saya uhh..akhirnya..sya dpt juga hadia 2.cian dia..kesah lak saya..jnji saya dpt.haha.yeahhh..thanks dik..tp sebnarnya xpenting pon..akk sjew je..tp time dia nk bg uhh..kelakar gila..dia kata dia masok rumah dia xsempat buat apa2..dia terus balut hadia 2..tp sebenarnya bkn dia yg balut..time dia ckp cm 2..sya nk gelak kot..tp..gah ngajuk..mana blh tunjuk gelak 2..haha..smpaikan lha dia pon ngajuk bila sikap saya mcm 2..haha..apa lagi..saya mana blh ngok org ngajuk..saya rasa serba slh..saya pon hilang semua ngajuk 2..okey lha..lau nak cerita xkn pena habis..sgt kelakar..terima kasih dik..sbb menceriakan hari2 akk.

bnyk lagi peristiwa yg kelakar bila bersama dia..saia duduk gn dia smpai saya lupa apa yg terjadi..asek gelak je..senak perot saya..
dia buat saya happy sampai xthu apa yg terjadi sebenarnya..yg lain..biarla jadi kenangan yg indah bt saya..hope dia akn jadi adik saya selamaya.
lastly..kerana ILMU kita bertemu, kerana PERKENALAN ukhwah terjalin, kerana CITA2 perpisahan terjadi, dan kerana ikatan LILLAH ia akan berkekalan dan diredhai..:)

note : ^^ semoga hari ini lebih baik dari hari semalam dan semoga hari esok lebih baik dari hari ini ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen