Online Diary Bicara Hati..

Tuesday, 24 June 2014

Sahabat Till Jannah Kan ??


Aku tak tahu apa yang Allah rancangkan..
tetapi apa yang aku tahu, perancangan Allah jugalah yang paling terbaik.. aku punya sahabat, sahabat yang baru aku kenal masa dia sem satu dan time too aku da sem 3..and now..dia sem 3 dan aku da sem akhir di kuim.. Seorang sahabat yang sgt baik..Allah pertemukan aku dengan dia..Allah tunjukkan segalahnya tentang pengertian sebuah kehidupan yang selama ni aku abaikan, yang selama ini aku lalai..Terima kasih Ya ALLAH
Aku rasa macam semalam kenal dengan dia.masa berlalu sangat pantas. Aku cuma harapkan kau dapat bersama dengan aku sehingga aku abis sem, aku kuat bila dengan kau.dua sem tak cukup untuk aku jadi kuat mcm kau, aku perlukan lagi dorongan,bimbingan untuk aku tempuhi segala rintangan dan cabaran.Tetapi kalau memang betul itu takdirnya, aku cuba untuk terima dan redha segala ketentuan ilahi.
 
Kau tahu tak kau sebenarnya mengubah aku satu demi satu, sikit demi sikit.  kau je tak perasan. dengan izin Allah, sebab tu Allah temukan aku dengan kau. Segala yang berlaku ada hikmahnya. Tapi aku merayu kat kau. Jangan tinggalkan aku. Kalau kau nak pergi, jgnlah sekarang..tunggulah aku graduate nanti. aku akan redha. sahabat till jannah kan ? tegurlha aku lau aku buat salah wahai sahabat..aku xsempurna.. aku Cuma manusia yang sering melakuakn kesalahan..

Aku baru nak rasa kebahagian aku yang selama ni aku cari, yang selama ni pupus. setelah apa yang berlaku suatu ketika dahulu. aku tahu kadang kala aku annoying..aku mara kau..aku desak kau..aku xpikir perasaan kau..yg aku tahu aku happy.. but ini adalah aku. Aku tak boleh nak jadi orang lain. Aku minta maaf kalau aku ada buat silap. dari hujung rambut hingga hujung kaki. tapi please, tolong jangan tinggalkan aku sekarang. tinggalkan aku nanti. yang pergi dan yang ditinggalkan itu berbeza tau. 

Kan dah kata nk sama2 kongsi cerita.suka dn duka ? nak duduk sebilik ? itu aku yg ckp. haha. :') Aku cuma harapkan yang terbaik utk aku dan utk kau. kalau lah kau baca ni, hmm. tak pelah. dah meleleh dah kat sini. aku harap kau baca itu je. friends like a sister. Aku cuma tak boleh terima. kenapa mesti sekarang ?

Satu je.lau kau nak tinggalkan aku..tunggulahh aku abis sem..kerana ALLAH kita bertemu..dan kerana ALLAH kita berpisah..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 17 February 2014

Happy Birthday Adikku.

video

hye.. kalini entry khas buat adikku yg tersayang.. just a short n simple update. semoga adik happy selalu..jam menunjukkan 12.00 am.. 17 februari 2014..genaplah umurnya 19 tahun.. kira da boleh kawin daa kan.. hee.. perkenalan yang singkat..membawa 1001 makna yang tersirat.. 8 bulan perkenalan kami.. tapi kami tetap bertahan..walaupun selalu salah paham..kerana kami saling percaya mempercayai.. sanah helwah ye adikku..semoga Allah memanjangkan umurmu, menarik semua masalah yang kamu hadapi..memudahkan segala urusanmu..menerima segala amalanmu..dan semoga murah rezeki dan hidupmu diberkati oleh Allah swt...Amin ya Rabbal 'alamin..

adikku..bertambahnya umur kamu.. maka bertambahlah tanggungjawabmu.. dan bertambahlah ujian untukmu..aku ingin kamu berterima kasih kepada kedua ibu ayahmu..kerana mereka kamu lahir ke dunia..tanpa mereka, siapalah kita..itu yang akk harapkan darimu.. akk sedar.. akk x sebaik dirimu.. akk akn mengada hnya depanmu.. akk tak matang hanya depanmu.. maaf jika akk selalu memarahimu.. akk xdapat kawal emosi akk..maafkan akk...kau da menjadi sebahagian daripada keluarga aku..aku syg dia sebagai adik kandung..aku tahu.. emosi aku xdapat dikawal..sifat manusia yang memang banyak kelemahan..aku tak sedar..dengan kemarahan aku.. aku akan melukakan hati orang yang aku syg.. maafkan akk adikku..
akk bersyukur.. kita dipertemukan di dunia ni. semoga diakhirat kita akn bertemu juga.. berbekalkan kepercayaan, kesetiaan dan saling memahami..adalah rahsia... ukhwah ini dapat bertahan.. semoga ia akn berkekalan..amin2..syukur Ya Allah atas pertemuan ini..tiada hadia yang istimewa untuk akk kirimkan di hari lahirmu..tapi hanyalah ucapan dan doa akk titipkan buat adik..akak merasa gembira dan bahagia mengenalimu.. terima kasih adikku..sabar dengan kerena akkmu ini...aku terkilan kerana xdapat wish face to face padamu.. xdapat berjumpa di hari lahirmu.. aku nak sangat Ya Allah.. :(
Rasulullah SAW bersabda:
"cintailah siapa yang ada di bumi supaya kamu akan dicintai oleh makhluk yang berada di langit"
adikku.. apa yang kau kata kan petang tadi.. akk anggap itu hnyalah gurauanmu.. akk tak nak ia betul2 terjadi.. akk sentiasa berdoa.. hubungan adik dan kakak ni..akan berkekalan..InsyaAllah.. "jangan pernah membenci seseorang yang telah melukakan hati kita.. kerana orang itu juga pernah buat kita tersenyum.."
adikku..marahku..emosiku..tidak bermaksud melukakan hatimu..aku cuma mahu bermanja dengan adikku.. mengada-ngada dengan adikku..aku cuma inginkan yang terbaik buatmu..andai kita tidak sempat bersua muka lagi..aku mohon.. agar kau sentiasa mendoakan kakakmu ini.. moga ukhwah kita ni,, tidak sekadar kakak dan adik..yang aku mahu. ikatan antara kita adalah semata-mata kerana Allah..tegurlah aku jika ada salah..kerana tiada yang kekal melainkan semuanya kerana Allah.. 
 
macam2 aku rancang dengan kawan2.. agar hari jadi adikku ini.. akan menjadi kenangan yang paling indah kerana sem ni..sem akhir yg aku leh raikannya di kolej...Aku dah tempah kek..blikan coklat yang dia minta..hadia untuknya..nak sambut kat tepi pantai...kerana pantai adalah tempat yang di minat..semuanya nak buat secara surprise.. tapi itu hanyalah angan2ku.angan2 nak suap dia kek yang aku beli..nak bergambar gn dia..tp 2 .semua takkan menjadi..Ya Allah sedihnya..akhirnya..coklat dan kek 2 aku pas kat kawan dia fiza dan shah untuk raikannya..akk harap adik terima coklat dn kek 2 sebagai hadia dari kakakmu. .kek coklat khas untuk adikku...aku kena redha..kerana manusia hnya merancang..tapi Allah adalah sebaik baik perancang. sbb perancangan manusia itu adalah usaha..tapi perancangan Allah itu adalah Takdir..so jangan pernah salah kan takdir..kerana takdir xpernah memainkan hidup kita.. tapi salahkan lah diri sendri kerana kita yang bermain dengan takdir..
maaf sebab tak dapat jadi kakak yang terbaik untuk adik..segala kenangan tercipta akan akk sematkan dalam hati..jadikan sengala peristiwa yang berlaku antara kita sebagai pengajaran dan pembelajaran selagi nafas belum terhenti..wssalam..take care adikku..

adikkk...
Allah selamat kan kamu..
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan adik nur syuhada..
Allah selamatkan kamu.. <3

pic minta dari kawan dia..
note.. : rasulullah saw bersabda : " tidak akan masok kedalam syurga bagi orang yang memutuskan tali persaudaraan yang telah dibina..".. 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen