Online Diary Bicara Hati..: 24-Jun-2014

Tuesday, 24 June 2014

Sahabat Till Jannah Kan ??


Aku tak tahu apa yang Allah rancangkan..
tetapi apa yang aku tahu, perancangan Allah jugalah yang paling terbaik.. aku punya sahabat, sahabat yang baru aku kenal masa dia sem satu dan time too aku da sem 3..and now..dia sem 3 dan aku da sem akhir di kuim.. Seorang sahabat yang sgt baik..Allah pertemukan aku dengan dia..Allah tunjukkan segalahnya tentang pengertian sebuah kehidupan yang selama ni aku abaikan, yang selama ini aku lalai..Terima kasih Ya ALLAH
Aku rasa macam semalam kenal dengan dia.masa berlalu sangat pantas. Aku cuma harapkan kau dapat bersama dengan aku sehingga aku abis sem, aku kuat bila dengan kau.dua sem tak cukup untuk aku jadi kuat mcm kau, aku perlukan lagi dorongan,bimbingan untuk aku tempuhi segala rintangan dan cabaran.Tetapi kalau memang betul itu takdirnya, aku cuba untuk terima dan redha segala ketentuan ilahi.
 
Kau tahu tak kau sebenarnya mengubah aku satu demi satu, sikit demi sikit.  kau je tak perasan. dengan izin Allah, sebab tu Allah temukan aku dengan kau. Segala yang berlaku ada hikmahnya. Tapi aku merayu kat kau. Jangan tinggalkan aku. Kalau kau nak pergi, jgnlah sekarang..tunggulah aku graduate nanti. aku akan redha. sahabat till jannah kan ? tegurlha aku lau aku buat salah wahai sahabat..aku xsempurna.. aku Cuma manusia yang sering melakuakn kesalahan..

Aku baru nak rasa kebahagian aku yang selama ni aku cari, yang selama ni pupus. setelah apa yang berlaku suatu ketika dahulu. aku tahu kadang kala aku annoying..aku mara kau..aku desak kau..aku xpikir perasaan kau..yg aku tahu aku happy.. but ini adalah aku. Aku tak boleh nak jadi orang lain. Aku minta maaf kalau aku ada buat silap. dari hujung rambut hingga hujung kaki. tapi please, tolong jangan tinggalkan aku sekarang. tinggalkan aku nanti. yang pergi dan yang ditinggalkan itu berbeza tau. 

Kan dah kata nk sama2 kongsi cerita.suka dn duka ? nak duduk sebilik ? itu aku yg ckp. haha. :') Aku cuma harapkan yang terbaik utk aku dan utk kau. kalau lah kau baca ni, hmm. tak pelah. dah meleleh dah kat sini. aku harap kau baca itu je. friends like a sister. Aku cuma tak boleh terima. kenapa mesti sekarang ?

Satu je.lau kau nak tinggalkan aku..tunggulahh aku abis sem..kerana ALLAH kita bertemu..dan kerana ALLAH kita berpisah..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen