Online Diary Bicara Hati..: 12-Sep-2013

Thursday, 12 September 2013

AKU SAYANG KAU KERANA ALLAH DIK..!!!

hai hai all blogger yg awesome gila abis,,okey nmpk x mcm nk bodek2 je suruh semua org baca.? hahaha..no no no..bkn k..saya puji ikhlas ni,.,mcm biasa lha..kalau aku update blog  memalm mcm ni..tak lain x bukan gah berada dirumah ku syurga ku lha..lau kat kolej..jgn harap nk update..line internet lembab mcm siput..sekian lama x update blog..dha tahap kemaruk gila rindu kat blog ni..haha..mcm rndu apa lha pula..okey2..mula cerita...
1, 2 ,3 mula !!!!..one day..i go to school..tlg smbung kn ayat uhh..haha..okey2 dha nk mula ayat sekolah rendah..dha2 lha uhh syuhada tok merepek..okey..serius k...serius...

i have some story here.. smlm gh syok2 msg gn ehem2 aku..pahm x..kawan aku lha..tertibe aku rasa nk call adik aku ni..tnya keadaannya...bukan smlm je aku suka gngu adik aku ni.hmpir hari2 kot...tapi.smlm baru aku sedar cpe diri aku sebenarnya..aku call dia selalu..smpai aku lupa diri..lupa daratan bagai yg krdt aku cpt abis..padahal sebelum ni aku seorg yg penjimat..susah gila nk kuar duit tuk tpap..skrg..aku suka bazirkan duit..untuk tpap..teruk nya peragai aku skrg ni..ehh...bkn nk burukkan diri aku ni..cuma aku nak sedarkn diri aku sekejap..heee...

24 jun 2013..merupakan tarikh aku knl gn adik aku ni..haha..bkn adik kndung k..lain ayah n lain ibu.baru 2 bulan lebih kan kami knl.dalam masa yg singkat.aku dha mula syg dia mcm adik kndung aku sendiri..sebagai kaka..aku nk menjaga, menyanyagi, dan melindungi kau lebih dari diri aku sendri..tp kenapa mcm2 anggapan kawan2 kau anggap tntg aku...arrrr...mls pikir..yg aku tahu aku happy ad adik mcm kau...okey..mula2 aku knl gn dia..nmpk mcm seorg pemalu,..tp x..dia sama je cm aku..otak gila2..dia lagi gila dri aku lhaa okey..
dia ni adik yg sgt baik..caring, caring and sgt caring. suka dengar mslh aku.suka dengar ckp aku.."kekadang"suka buat itu ini..suka pujuk aku lau aku sedih..semua lha..yaaa...aku syg dia..maybe sbb sifat dia yg suka buat org happy..sifat dia yg peramah..if aku ad mslh or apa2 je..aku pasti akn cari dia..dia lha satu satunya adik yg paling aku rapat skrg..

kita ditakdirkan bertemu dik..walaupun pertemuan aku gn kau x perna dirancang..tp semua ni telah diatur oleh Rabbul Jalil..yg thu suara hati antara kita..yg mengimpikan kehadiran seorg insan yg bergelar teman..walaupun bkn aku yg kau harapkan untuk bertemu..tp aku lha yg hadir dlm hidup kau..maybe kehadiran aku xperna kau nantikan,,aku xpena kecewa..apa lagi menyesal..malah aku bersyukur atas pertemuan ini..kerana pertemuan inilah..terjalinlah sebuah persahabatn yg sgt bererti buat aku..
perpisahan...ternyata ia amat meyakitkan..selalu megundang air mata...keindahan dn kebahagian yg kita nikmati bersama bagaikan hilang pergi serta merta..walaupun begitu..aku kena ingat..bertemu dn berpisanya kita kerana Allah..oleh itu kita harus terima dengan redha..sekiranya ingatan tntg kau bertamu di pikiran ku..akn ku kirimkn doa ketika itu..semoga kasih syg kita akn berkekalan n masih ada pertemuan selepas ini..jika x didunia..di Jannatul Firdaus yg kekal abadi..insyaALLAH..

khas untuk adik perempuan kesayangan aku..
di saat kau diuji, tabahlah,,
aku sebagai kakak..mungkin tak sekuat kau...
kau beruntung, DIA cipta liku, ranjau dan ujian untuk kau tempuh..
kau insan terpilih..

buat adik perempuan kesayanganku..
kau mungkin tidak tahu..
aku ciptakn coretan di sini khusus buatmu..
aku turut bersedih di saat kau bersedih..
kakakmu ini punya kuasa kasih yg tinggi.
tidak boleh dia membiarkan adiknya bersedih..
akan dicuba sedaya upaya untuk membantu..
meringankan beban yg kau tanggung..

untuk adik perempuan kesayanganku..
kau mungkin nmpak lesu bila menahan tangis..
lepaskan lha adikku..itu penawarnya.
bagunlah dari kesembapan mata..
bangkitlah dari bermuram durja..
hidup perlu semangat..
semagat jangan biarkan ia mati..
sedarlah dengan hakikat..
pandu diri ke alam realiti..

khusus untuk kau yg bergelar adikku..
doaku takkan pernah putus..
selagi nyawa ini masih ada..
akan aku cuba melaksana..
sesuatu yang istimewa..
agar dirimu bahagia..
Ya Allah.. Terima kasih atas ujian yang Kau beri padaku dn padanya... Kau lebih berhak mengatur dan merencana sesuatu buat hambaMu.. Sesungguhnya kau Maha Perancang Terbaik.. Terima Kasih ya Rabb..
Firman Allah yang bermaksud:
" Boleh terjadi perkara yang kamu benci, padahal ia amat baik bagi kamu. Boleh terjadi perkara yang kamu cinta, padahal ia amat buruk bagi kamu. Sesungguhnya Allah maha Mengetahui, Sedangkan kamu tidak mengetahui.."-Surah al-Baqarah, ayat 216-
Salam sayang buat satu-satunya adik perempuan kesayanganku...
note : walaupun sedih..ingatlah, bila kita bertemu kerana ALLAH..kita x akn gelisah bila berpisah..berdoalah. semoga ukhuwah yg terjalin itu berpnjgan. moga dipertemukan di lain kesempatan hendaknya..amin insyaALLAH.. ^_^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen