Online Diary Bicara Hati..: 15-Mar-2013

Friday, 15 March 2013

TAFSIR AL-QUR'AN..YA ALLAH..THANKS KAKA,,:-(

hai korang..jgn lupa baca bismillah dulu sebelum membaca entry kali ni yew..

selawat dan salam buat Rasulullah SAW..Allahumma solli 'ala saidina muhammad...

hey2.ptama sekali saya nk ucapkan terima kasih kat kaka nur kasih yg berikan hadia kat sy smlm..sebuah AL-QURAN..YA ALLAH..ni laa hadia yg sgt2 xternilai bg saya kaka..terima kasih..walaupun kita baru knl..kaka da buat bek gn kita..mcm kita ni da knl lama..syukur alhamdulillah..ALLAH SWT..da pertemukan kita gn akk..kita xkan sia2kan pertemuan ni..kita syg akk..syg sgt..maaf kan saya selalu mara akk..pikir negatif tntg akk..maaf tau2..

hadia ni dapat smlm tau..time balik perjumpaan jpam..jumpa lakk akk nur qaseeh kat tangga..pehh time die bg nasihat..sedih sgt2..tp tahan kesedihan..malu laa menagis dpn org kan..haha..grau2..terima kasih kaka..
ni laa al-quran yg kaka 2 bg..ni laa al-quran kesayangan kaka 2..kita akn jaga nya mcm kita jaga nyawa kita kaka...
nota yg kaka nur qaseeh bg kat saya..:-(
bacalah selalu Al-Quran 2..jgn simpan jew tau..akk harap adik jaga bek2 Al-Quran 2..seperti mana akak jaga,peluk dan cium lah ia setiap kali lpas baca..igat..kalau adik jaga baik2 Al-Quran 2..baca setiap malam..Al-Quran 2 lah yg akn jaga adik di akhirat nanti..tp kalau sebaliknya Al-Quran 2 akn dakwa adik dan xkan tolong kehidupan adik selepas akhirat nanti..adik jaga diri..jaga hati..jaga iman  dan jaga ibadat adik ye..

insyaALLAH kaka..kita jnji..kita xkn tinggal kat Al-Quran ni tersadai jew atas meja..insyaALLAH..kita jnji..n kita akn sentiase igat setiap pesan n nasihat kaka bg pada kita..sayang kaka kerana ALLAH SWT..
Daripada Anas ra daripada Baginda Nabi SAW bersabda :“sesiapa yang membaca al-Quran (sehingga) bangun dengan sebabnya di tengah malam dan siang, sehingga menghalalkan perkara yang dihalalkannya (di dalam al-Quran) dan mengharamkan perkara yang diharamkannya (di dalam al-Quran), pasti Allah akan mengharamkan daging dan darahnya daripada api neraka dan dijadikannya teman setia bersama Malaikat Safarah yang mulia,sehingga apabila tiba pada Hari Kiamat, al-Quran akan menjadi hujjah (pembela) baginya”.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen