Online Diary Bicara Hati..: 05-Jun-2013

Wednesday, 5 June 2013

cuti semester hampir TAMAT..!!!

hai semua..
huwaaa..lama gila aku x update blog, kan..??dah berhabuk blog ni jadinya..disebabkan kekeringan idea plus2..ag pon aku ni bz gn kerja sambilan aku kat uma ni..baca novel n melukis kartun2 muslimah..haha..disebabkan bz..x berupdate laa blog kesayangan aku ni..poyo laa aku ni..kata x update blog..baru 4 hari lpas aku update kot..btw mcm laa ada yg sudi baca blog merapu aku ni..kalau ada yg sudi baca..mekasih ye..haha..okey2..back 2 topik..cuti sem dah nak hampir tamat..*muka sedih*.. 10 jun 2013 ni aku da start dgn sem baru..jadi good bye melaka..i will miss u..haha..okey merepek sudah..nak good bye bagai..xyah kot..sbb aku belajar kat melaka juga.. ^_^

xyah sedih2la syuhada..perjuagan perlu diteruskan..belajar sebaik-baiknya selagi ada masa..igat harapan mak ayah yg da besarkan aku dgn sebaiknya..insyaALLAH lagi setahun setengah tamatlah diploma aku..naik sem ni..bermulalah aku gn bdk sem 4..kejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik..result final exam sem 3 pon semakin hampir..rasa mcm xnk tahu je result final 2..takot giler kot..hnya ALLAH yg tahu debaran dihatiku ini..hope result kali ni dpt membanggakan kedua ibubapaku..sbb aku tkot sgt n risau 1 subjek je..prinsip ekonomi..entahlah..aku rasa mcm nak nagis pon ada bila terpikirkan soalan final ari 2..xpelaa..insyaALLAH lulus..aku dah berusaha sehabis mungkin dan aku tawakal n redha gn result yg bakal keluar x lama lagi..aku target subjek lain markahnya akn menaikkan pointer aku sem ni..i hope so..insyaALLAH..okey okey okey..then..aku rasa cerita aku daa boleh buat org menguap ni.. act..xthu nak post apa sebenarnya..2 yg cmpur aduk je..nak sedapkan ceritakan..haruslah..haha

okey..berazam tok study hard 4 this semester..aku xkan pkirkan sem2 lepas yg dah berlalu..let it go.. skrg aku kena kuat tok hadapi sem2 akn dtg..cuma ilmu dan agama yg dpt membimbing aku ke arah yg lebih baik..kerana ilmu adalah cahaya..ilmu merupakan satu perkara yg penting dlm kehidupan manusia..
"Baginda Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya; “Menuntut ilmu itu adalah wajib ke atas tiap-tiap orang Islam lelaki dan perempuan.” Berdasarkan hadis tersebut, jelas bahawa menuntut ilmu itu adalah suatu perkara yang penting dan menjadi kewajipan bagi setiap orang Islam."
so..jgn lalai dalam perintah agama..

note : man jadda wa jadda..man shabara zhafira..man sara ala darbi washala..
maksud..siapa yg bersungguh-sungguh akn berjaya..siapa yg bersabar akn beruntung..dan siapa yg berjalan di jalannya akn smpai ke tujuan..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen